Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Πρόσκληση για συμμετοχή εκπαιδευτικών σε προαιρετικά επιμορφωτικά εργαστήρια

 Σας γνωστοποιούμε ότι οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, κα  Καραβά Ζαχαρούλα, ΣΕ ΠΕ70, κα Νικολάου Αλεξάνδρα, ΣΕ ΠΕ60 και η Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Μαρία Παρίση, έχουν προγραμματίσει σε συνεργασία με την Παιδαγωγό-Συγγραφέα, κ. Μαρία Φραγκιά, διά ζώσης προαιρετικά επιμορφωτικά εργαστήρια τριών (3) ωρών  με τίτλο:

 

 

 «Πρωτότυπη λογοτεχνική δημιουργική γραφή στο σχολείο: μεγαλώνω διαβάζοντας-γράφοντας-παίζοντας-δημιουργώντας»  (Α΄ Κύκλος)

 

 

Τα επιμορφωτικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 17:30-20:30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου και τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 17:30-20:30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.

 

3 ώρες δια ζώσης εργαστήριο

Το κάθε ένα από τα δύο τρίωρα εργαστήρια (25-30 περίπου ατόμων), θα επικεντρωθεί στη γνωριμία με εργαλεία, μεθόδους και πρακτικές που θα διευκολύνουν και θα υποστηρίξουν τον/την  εκπαιδευτικό να ενθαρρύνει την πρωτότυπη παραγωγή και χρήση λογοτεχνικών κειμένων από τους μαθητές/τριές του, μέσα από βιωματική προσέγγιση. Επιπρόσθετα, η κοινή συμμετοχή εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ60/61/60 ΕΑΕ και ΠΕ70/71/70 ΕΑΕ (τάξεων Α΄, Β΄ και Γ΄) στοχεύει να επιτύχει ένα πλαίσιο σύνδεσης της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας με βασικές συνιστώσες:

α. τη  συμβολή της Λογοτεχνίας στην ανάπτυξη γλωσσικών και μετα-γλωσσικών δεξιοτήτων μέσα στην τάξη και

β. τη βελτίωση της γλωσσικής ικανότητας και των επιδόσεων του/της μαθητή/τριας σε προφορικό και γραπτό λόγο

Με τον τρόπο αυτό η Λογοτεχνία γίνεται καθημερινή δραστηριότητα, απόλυτα εναρμονισμένη με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα αλλά και τις επιταγές των ΝΠΣ.

·  Αντί «γνωριμία» του/της μαθητή/τριας με τη Λογοτεχνία, επιτυγχάνεται «εξοικείωση» μαζί της

· Αντί για «ιδιαίτερο ταλέντο», η συγγραφή μετατρέπεται σε καθολική ικανότητα και παράλληλα ενισχύεται δραστικά η γλωσσική συμπερίληψη των δίγλωσσων μαθητών μέσω της κατανόησης και ορθής χρησιμοποίησης της γλώσσας.