Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ιn Αction - Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο


 Ιn Αction -  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Έγκριση Υπουργείου Παιδείας)

Τα σχολεία μπορούν να αξιοποιήσουν ένα σύνολο εκπαιδευτικών υλικών, όπως:

1.του Μεγαλύτερου Μαθήματος του Κόσμου -του επίσημου εκπαιδευτικού προγράμματος του ΟΗΕ για τους Στόχους- το οποίο διατίθεται μεταφρασμένο στα ελληνικά Το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου - in action for a better world. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν σχέδια μαθήματος, οπτικοακουστικά υλικά και ενημερωτικά κείμενα για να εισάγουν τους μαθητές στο θέμα των Παγκόσμιων Στόχων και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αλλά και να ασχοληθούν με επιμέρους Στόχους σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά ή οικονομικά: κλιματική αλλαγή, κυκλική οικονομία, διαχείριση πόρων, βιοποικιλότητα, υδρόβια ζωή, ποιοτική εκπαίδευση, ισότητα, διατροφή, μείωση της σπατάλης τροφίμων, κ.α. 

2.της Ελληνικής Βιβλιοθήκης των Στόχων Greek SDGs Library - in action for a better world, στο οποίο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να  βρουν ενημέρωση, διδακτικά πακέτα, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, προτάσεις εκπαιδευτικών & υποστηρικτικά υλικά για τους Στόχους, που θα υποστηρίξουν τους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων. 

Όλα τα σχολεία που έχουν δουλέψει θεματικές που μπορούν να συνδεθούν με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους μπορούν να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στις κατηγορίες Εφαρμοσμένα Σενάρια/Καινοτόμα Προγράμματα, Μαθητικές Δημιουργίες & Δράσεις Συνεργασίας στο https://inactionforabetterworld.com/bravo-schools/. Η κατάθεση των συμμετοχών θα είναι ανοικτή  ως τις 25 Απριλίου 2021. Τα αποτελέσματα θα παρουσιασθούν στην  ετήσια διαδικτυακή εκδήλωση στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Μπορείτε να δείτε το Bravo Schools 2020 εδώ.

Αναδεικνύονται οι καλύτερες συμμετοχές και λαμβάνουν ως βραβείο ψηφιακό εξοπλισμό για το σχολείο.

Είσοδος στον ιστότοπο "Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου