Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Επιμορφωτική Ημερίδα Νηπιαγωγών της Π.Ε. Κορινθίας


Στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο: «Δημιουργία-Έκφραση: Ενθαρρύνοντας τη Δημιουργικότητα και τη Φαντασία» για τις Νηπιαγωγούς της Π.Ε Κορινθίας που διοργάνωσε η  Σ.Ε.Ε. ΠΕ60 3ης Ενότητας,  του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, Αλεξάνδρα Νικολάου.


Στο πρώτο μέρος της ημερίδας παρουσιάστηκε η σύλληψη και η παραγωγή ενός καινοτόμου δίγλωσσου  βιβλίου από τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού και του 3ου  Νηπιαγωγείου Ζευγολατιού, κα Τσεπεντζή Δήμητρα, κο Χριστόπουλο Δημοσθένη και κα Χρυσάνθη Σιάχου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει πέντε μύθους του Αισώπου  τους οποίους εικονογράφησαν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς, τους μετέφρασαν στη ρομανί (γλώσσα των Ρομά) και τους κατέγραψαν και στις δύο γλώσσες στη ρομανί  και στα ελληνικά. Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση η οποία συμβάλλει στην ενδυνάμωση των ίδιων των παιδιών, της μητρικής τους γλώσσας και ταυτόχρονα ενισχύει τη σύνδεση των δύο γλωσσών, της ελληνικής και της ρομανί. Πολλά συγχαρητήρια  στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές τους!



Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας την επί σαράντα χρόνια συνεργάτιδα του κου Λάκη Κουρετζή, Δρ. Ανδρομάχη (Μάγκυ) Μοντζολή, Σκηνοθέτη - Σκηνογράφο – Θεατρολόγο - Παιδαγωγό Θεάτρου. Η κα Μοντζολή μαζί με τις συνεργάτιδές της Βάγια και Αμαλία  μας μύησαν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, παρέχοντάς  μας κατευθύνσεις και πρακτικές για το έργο μας στην τάξη και κάνοντάς μας συνεπιβάτες σε ένα νοερό ταξίδι... Τις ευχαριστούμε από καρδιάς!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου